Известие

Collapse
No announcement yet.

2 цилиндара ги нема

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 2 цилиндара ги нема

приятел мои се оплака 4е ,гаси колата,пали и два цилиндара отказали.вадат кабели от капа4ките и от двете д. капа4ки по 2 кабела нямат ток.за мен това е комутатори.ВАПРОСА:така ли е,ако да колко пари са,имали такива 2 употреба при италиянеца пак колко са.или от какво така.?
    БЛАГОДАРЯ.
    КОЛАТА Е 155/2.0

ако има фирясал комутатор не би трябвало да не работят цилиндрите. в смисъл че всяка свещ на цилиндъра е на различен канал, т.е. ако е изгорял единия колата ще си работи на 4 свещи само. иначе комутатора върви с бобината и цената беше мисля около 250-300лв нов. обаче става и от 33ка, второупотребен примерно. обаче така както го описваш не разбрах много добре, но пак ти казвам ако изгори комутатора двигателя ще си работи съвсем нормално с леко понижена мощност (аз бях така сума време и въобще не бях разбрал че имам проблем)
    '93 ALFA ROMEO 155 2.0 TS
    '98 ALFA ROMEO 166 2.0 V6 TB

Comment

Първоначално публикувано от alf
      ако има фирясал комутатор не би трябвало да не работят цилиндрите. в смисъл че всяка свещ на цилиндъра е на различен канал, т.е. ако е изгорял единия колата ще си работи на 4 свещи само. иначе комутатора върви с бобината и цената беше мисля около 250-300лв нов. обаче става и от 33ка, второупотребен примерно. обаче така както го описваш не разбрах много добре, но пак ти казвам ако изгори комутатора двигателя ще си работи съвсем нормално с леко понижена мощност (аз бях така сума време и въобще не бях разбрал че имам проблем)
      май и от лада стават-от новите модели
      Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Тая работа дето вадите кабелите на свещите докато работи двигателя е меко казано неразумна
        Alfa Romeo 75 24V

Comment

ами един комутатор струва 48 лв(унипоинт)моят си го сменух и сега колата лети
          alfa 155 1.8 ts

Comment

Първоначално публикувано от Venci
            Тая работа дето вадите кабелите на свещите докато работи двигателя е меко казано неразумна
            Я сега обесни що така
            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
            sigpic
            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Ако единия комутатор не работи нетрябвали да се отразява на свещите,примерно да са черни ?
              Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
              159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
              NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Относно казаното от колегата, че комутатора вървял с бобината искам да кажа, че дълбоко греши. На мен ми се наложи да сменя два и всеки /не помня марката му/ струваше около 70 лева. И колата ми /Алфа 155 1.7 8ве/ наистина си работеше на два цилиндъра и то точно от комутаторипе. Докато стигна до тях проверих всичко по двигателя и си беше наред. Така че, на колегата пуснал темата искам да кажа, че е напълно възможно да е от комутатора и да не е само един изгорелия такъв. Смяната е работа точно за пет минути иначе. Вече две години си карам колата без проблем. Успех!
                алфа ромео 155 1,7 ТС 8в

Comment

Tя тая тема е само на 2 години, ама нейсе.
                  Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                  ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от koko
                    Така че, на колегата пуснал темата искам да кажа, че е напълно възможно да е от комутатора и да не е само един изгорелия такъв.
                    Ако причината колата да работи на 2 цилиндъра е от комутатор то задължително трябва да са се прецакали и двата, защото всеки цилиндър получава искра от всяка една от двете бобини, а както знаете всяка една от тях си работи с отделен комутатор
                    ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
                    ALFA ROMEO 33 1.5 TI

Comment

хаха зависи как са оплели кабелите
                      и колега плочката върви оригинално с бобината на 3 места питах вкл. в бош и навсякъде ми ги даваха комплект.
                      иначе да и аз сложих друга плочка на старата бобина
                      '93 ALFA ROMEO 155 2.0 TS
                      '98 ALFA ROMEO 166 2.0 V6 TB

Comment

И при мен отвчера се появи същият проблем.Отначало колата само прекъсваше отвреме навреме все едно гасне за момент и веднага пак пали.Отвчера обаче сякаш започна да работи на 2-3 цилиндъра.Пробвах да откача единия комутатор и колата работи по същия начин само с другия.След това закачих този който бях откачил първо и откачих втория-колата въобще не може да запали.Възможно ли е да ми е изгорял комотатора на едната бубина и колата да работи само на една?А това прекъсване което дали не се е получавало от това,че този който е изгорял преди си е работил,но е прекъсвал отвреме на време и колата затова е придърпвала?
                        155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

Working...
                        X